Нинџа Камп

Posted on Categories Семинари

Ви здодеа секое лето да одите на одмор на море? Да планирате каде, како и со кого? Да трошите многу пари, а при тоа, за кратко време да Ви избледат летните спомени?

Поминете го ова лето со нас во нашиот нинџа камп. Ние ви гарантираме дека нема никогаш да го заборавите. Сместен во идеално чиста и еколошка средина, 25 километри до најблискиот град, во подножјето на планината Липац, на 150 метри од Крива Река.

Во нашиот камп:
-се спие во доџо или во дрвени нинџа куќички, а достапни се и два шатори за љубителите на ѕвезденото небо
-се одржуваат два тренинга дневно + истражувачки експедиции, ноќни нинџа акции, самурајски битки
-се јаде здрава храна, три оброка домашно приготвени на традиционален начин, од домашни и локални продукти
-се слади со две ужинки, овошје и зеленчук свежо набрани директно од бавча
-се пали и логорски оган, со гитара, песна, се тушира под ведро
небо, се капе во река, се гледаат ѕвезди во ноќта
-се оди на чучавец „за по надвор“, има смешки и глума

Доволно е? Ве заинтересиравме?

Проверете зошто Буџинкан Македонија е лидер за семинари во природа и преживување.

Сакате да понесете некого со вас? Некој што сака да се одмори и да не вежба? Нема проблем. Секој гостин на кампот може да ужива во прекрасната храна, во прошетките во околината и во одморот под сенката на големите ореви во дворот на доџото.

За учесниците од странство, организиран пречек на аеродром и бесплатен трансфер до кампот.

Девет дена-осум ноќевања за 200 евра* (се вклучено)
* (превоз од Скопје и назад + спиење + исхрана + тренинг + незаборавно дружење)
* За уплата до 1 мај цената изнесува 200 евра
* За уплата до 15 јуни цената изнесува 230 евра
* За уплата до 4 август цената изнесува 250 евра

** Доколку посакувате поголема интима, постои можност да спиете во една од нашите дрвени куќички во јапонската зен градина. Изнајмување на куќичка за време на кампот за сите девет дена: 300 евра од особа (со вклучени сите трошоци и уплата до 15 јуни, потоа 350 евра). Во една куќичка можат да спијат најмногу двајца.

Сте имале поефтин и повозбудлив одмор? Не Ви веруваме!
– поаѓање од Скопје на 04.08.2024 во 09.00 часот (пристигнување во
10.00)
– враќање за Скопје на 12.08.2024 во 18.00 часот (пристигнување во 19.00)

Капацитетите се ограничени, па поради тоа „работиме“ на принцип: Прв се пријавил – прв обезбедил или по нашки „Кој превари – тој товари“

Пријавете се на време или ќе морате да одите и да се печете на некоја морска сончева плажа.

Лето 2024 – Навежбај се како човек!

Само нашето доџо работи и во август.

Тема за 2024:
Тогакуре рју Нинпо Таиџутсу + Тогакуре рју Тоами и Фукија

е-маил: daito_macedonia@yahoo.com
е-маил: bujinkan_macedonia@yahoo.com
тел:  00389 (0)75 564 011 (од 09.00 до 15.00)

За повеќе информации посетете ја нашата веб-страница:
camp.koryu.mk 

——————————————————–

Преглед на темите што се вежбаа во текот на изминативе години:

2009 – Кото рју Коппоџутсу / Кенџутсу Кихон – ДаиШо

2010 – Шинден Фудо рју Дакентаиџутсу / Оно ха Итто рју Кенџутсу (Такеда ден)

2011 – Гјокко рју Кошиџутсу / Тогакуре рју Бикенџутсу

2012 – Тогакуре рју Нинпо Таиџутсу / Тогакуре рју Шурикенџутсу

2013 – Кукишинден рју Дакентаиџутсу / Кукишинден рју Бикен но Хо

2014 – Асајама Ичиден рју Таиџутсу / Кото рју Кен

2015 – Шинден Фудо рју Џутаиџутсу I / Кукамишин рју Боџутсу

2016 – Такаги Јошин рју Џутаиџутсу I / Катори Шинто рју Кенџутсу

2017 – Такаги Јошин рју Џутаиџутсу II / Тогакуре рју Нинџа Бикен

2018 – Даито рју Аикиџуџутсу / Кукишинден рју Нагината

2019 – Гјокко рју Кошиџутсу / Кусари Фундо

2020 – Такаги Јошин рју Џутаиџутсу III / Шинден Фудо рју Иаиџутсу

2021 – Шинден Фудо рју Џутаиџутсу II / Кусари Гама

2022 – Кукишин рју Дакентаиџутсу / Кукишин рју Боџутсу

2023 – Шинден Фудо рју Дакентаиџутсу / Кукишин рју Џоџутсу

2024 – Тогакуре рју Нинпо Таиџутсу / Тогакуре рју Тоами и Фукија