Интензивни

Posted on Categories Семинари

Интензивните семинари се одржуваат секој викенд во Хомбу Доџо-то на Пат кон Сонцето. Тие се наменети за сериозните корју практичари, бидејќи нудат длабинско проучување на катите и интензивно вежбање на најситните детали на вештините. Доколку сакате да ги научите сите есенцијални вредности на една рју-ха, интензивните семинари се најдобриот начин за тоа.

Во текот на двата дена се вежба вкупно 10 часа, на однапред зададена тема. Тренингот најчесто се однесува на некоја од јапонските борбени школи кои се изучуваат во нашата организација (таиџутсу) или на некое традиционално јапонско оружје (букиџутсу). За сите учесници обезбедено е бесплатно сместување во доџо-то.

Распоред за време на Интензивните семинари:

Сабота:
-прв тренинг: 10.30-12.30
-втор тренинг 14.30-15.30
-трет тренинг 18.30-20.30

Недела:
-прв тренинг: 09.30-11.30
-втор тренинг 11.30-12.30
-трет тренинг 15.30-17.30

 

Членовите на Пат кон Сонцето ги добиваат темите за Интензивните Семинари однапред за секој месец. Доколку не сте член на нашата организација, а сакате да учествувате на овие семинари, испратете барање на нашата официјална електронска адреса: daito_macedonia@yahoo.com