Меѓународни

Posted on Categories Семинари

Членувањето и соработката со најреспектираните организации за класични јапонски боречки вештини, ни овозможува одржување на меѓународни семинари со најдобрите и најпочитуваните корју мајстори.

Неколку пати досега сме биле домаќини на Свенерик Богсатер (Буџинкан), Антонино Черта (Европска Даито Организација), Ерик Лов (Теншин Шоден Катори Шинто рју), Марио Де Мол (Џиненкан), како и на многумина други познати експерти за корју и будо.

Во минатото, организиравме и до три меѓународни семинари во текот на годината, а во последниве години нивниот број се намали на два пати годишно.

Нашата посветеност кон боречките вештини ветува уште многу интернационални настани во нашата земја. Најавите за семинарите можете да ги следите —> тука