Најава

Posted on Categories Семинари

Нашиот учител за Даито рју Аикибудо, шиханот Антонино Черта, на 18-19 април (2015) ќе одржи семинар во Македонија. Семинарот ќе биде отворен за сите практичари на јапонските боречки вештини, без разлика на стилот или на звањето.

Како што е веќе познато, сенсеи Черта е учител на инструкторот Игор Довезенски, кој, пак, е претставник во нашата земја на интернационалната организација ДаитоКаи. Шиханот Черта секоја година доаѓа во Македонија, со цел да пренесе дел од неговото знаење за оваа древна и благородна самурајска вештина и тоа на ист начин, како што тој ја изучувал од неговиот учител Токимуне Такеда во легендарното доџо ДаитоКан во Абашири (Јапонија).

Сите заинтересирани за учество на настанот, можат да го контактираат Игор Довезенски (шидоин), преку елетронската адреса: daito_macedonia@yahoo.com

Тема: Санкаџо

Учител: Антонино Черта Шихан

Време: 18/19 април, 2015 (сабота и недела  од 11:00 – 13:00 / 16:00 – 18:00)

Место: Пат кон Сонцето (Хомбу Доџо)

п.с. Тука го најавуваме исклучиво следниот меѓународен семинар што треба да се одржи во организација на Пат кон Сонцето. За да прочитате за искуствата поврзани со претходните настани, следете ги линковите на почетната страница (Новости).